Vymeňte sálavé radiátory za tepelné čerpadlo

Vykurujem svoj dom s rozlohou 120 m2 v regióne Nice (v zime -6 ° až -7 °) sálavými elektrickými ohrievačmi: ročné výdavky 1 100 EUR. Je mi ponúkané tepelné čerpadlo vzduch / vzduch alebo vzduch / voda. Myslíte si, že je to ziskové? Ak áno, ktoré z nich je najlepším riešením?

Vaše množstvo tepla sa mi nezdá prehnané. Na prísne ekonomickej úrovni nie sú vaše výdavky na vykurovanie značné, pomerne náročná inštalácia tepelného čerpadla nemusí byť odôvodnená. Ak inštalujete tepelné čerpadlo vzduch / voda, znamená to buď inštaláciu nízkoteplotných radiátorov, alebo inštaláciu vykurovanej podlahy, čo predstavuje veľkú investíciu (a nemusí byť možná). Týmto riešením samozrejme získate jemné a rozptýlené teplo pre menšiu spotrebu energie. Pokiaľ ide o tepelné čerpadlo vzduch / vzduch, je to podobné ako pri klimatizácii, je to reverzibilné: preto riskujete, že sa zisky minú na klimatizáciu!

Môj záver: Investujte radšej do izolačných prác, ktoré veľmi výrazne znížia váš energetický výdaj. Využite to, zatiaľ čo táto práca je veľmi dobre dotovaná daňovým úverom (nemusí trvať ...).